Tilaa Viinivinkki
Artikkelit

Champagnen vahvat naisperinteet

Viiniteollisuus koetaan vielä tänä päivänäkin konservatiivisena alana, etenkin Ranskassa. Viinitaloja ovat johtaneet ja operoineet pääasiassa miehet, eikä naisia ole juuri nostettu alalla parrasvaloihin. Alalla on kuitenkin muutamia poikkeuksia, jotka ovat vaalineet alansa naisperinteitä. Champagne Henriot on näistä yksi erittäin hyvä esimerkki.

Champagne Henriotin vahva naishistoria juontaa juurensa vuoteen 1808, jolloin Apolline Henriot perusti Champagne Henriotin samppanjatalon. Nykyään Henriot on yksi harvoista jäljellä olevista itsenäisistä ja perheomisteisista samppanjataloista Ranskassa. Champagne Henriotin kellarimestarina toimii 32-vuotias Alice Tétienne, joka vastaa koko samppanjatalon viinintekoprosessista viiniviljelmiltä pulloon saakka.

Champagnen alueen historiassa naisilla on ollut yllättävän suuri rooli viinien tuotannossa ja toisen maailmansodan aikana samppanjatalojen naiset pitivät toiminnan käynnissä sillä aikaa, kun miehet olivat rintamalla. Henriotin palveluksessa työskentelee edelleen tänä päivänäkin paljon naisia, suurin osa samppanjatalolla viinin teon parissa. Viinitarhojen hoidosta vastaa edelleen suurimmaksi osaksi miehet. Alicen työnkuva kellarimestarina on kuitenkin erittäin laaja; viinitarhojen ja viljelijöiden kanssa työskentelemistä, viinin valmistusprosessin sekä laadun valvontaa sekä maistamista.

Alice Téteinnen mukaan on erittäin tärkeää pitää kiinni rikkaasta historiasta ja kunnioittaa samppanjan valmistuksen monimuotoisia perinteitä. Champagne Henriotilla pyritäänkin aina tasa-arvoisuuteen kaiken suhteen, ei vain numeroiden takia vaan sen vuoksi, että historian saatossa on huomattu monimuotoisuuden tuovan suurta rikkautta uusiin innovaatioihin, koko yrityskulttuuriin ja tärkeimpänä, talon tuottamaan erittäin laadukkaaseen samppanjaan.

Champagne Henriotin tuoteperheen löydät Alkosta!