Tilaa Viinivinkki
Artikkelit

Kesäkauden kuumimmat uutuudet!

Kesä on tuoreiden merenelävien, ruokaisien salaattien ja tietysti ihan vain auringossa seurustelun aikaa. Alkon uutuustuotteista löytyy taas monia kauteen sopivia uutuuksia ja esittelemme tässä niistä kolme kiinnostavinta. Nappaa kokeiluun vaikka kaikki kolme!

Oh la la Rosé

Oh la la Rosé on kuin raikas tuulahdus Etelä-Ranskasta: kepeä, mineraalinen, tyylikäs ja tasapainoinen. Se on sekoitus Mourvèdre, Syrah ja Cinsault -lajikkeita, jotka muodostavat herkän marjaisen, mutta vivahteikkaan makumaailman, josta nauttii sellaisenaan tai kepeimpien antimien kanssa. Tämä rosee viestii rennosta elämänasenteesta ja vastuullisuudesta, sillä se kantaa mukanaan lukuisia ekologisia arvoja. Hyvän mielen roseeviini on pakattu kevyeen lasipulloon, soveltuu vegaaneille ja omaa lisäksi , joka on luomusertifikaatin ja kestävän kehityksen HVE-sertifikaatin.

Oh la la Rosé 2022

Yötön Yö Rosé

Yötöntä yötä voi olla vaikeaa olla huomaamatta Alkon hyllyllä sen kauniin pakkauksen ansiosta. Etikettiin on vangittu palanen suomalaisen keskikesän auringonlaskua ja viini onkin tyylillisesti täydellinen aamuöisiin maailman parannushetkiin. Spätburgunder- eli Pinot Noir -rypäleestä valmistettu rosee on ranskalaisia roseeviinejä tummempi väriltään ja myös maku on hieman runsaampi ja viinillisempi. Viini tulee Saksasta Nahen alueelta, joka tunnetaan jyrkistä rinteistään ja niiden dramaattisista kalliopaljastumista. Yötön yö on perisaksalaiseen tapaan myös oivallinen ruokaviini ja sen hyvän hapokkuus ja lievä jäännössokeri antavat paljon pelivaraa yhdelmien osalta. Rasvainen kala, vaalea liha ja grillatut kasvikset ovat kaikki turvallisia valintoja.

Yötön Yö 2022

Zenith

Lounas-Ranskan Gascognen alue tunnetaan parhaiten jalosta ruskeasta Armagnac-viinastaan. Hieno tuote, mutta alueella on aina Rooman valtakunnan ajoista tuotettu myös paljon viiniä, joille soisi osan huomiosta. IGP Côtes de Gascogne on alueen yleisin alkuperämerkintä ja viittaa useimmiten valkoviineihin, joita valmistetaan niin paikallisista alkuperäislajikkeista kuin paremmin tunnetuista Sauvignon Blancista ja Chardonnaysta.

 

Alkon huikea uutuusvalkoviini Zenith on sekoitus paikallisia lajikkeita Gros Manseng ja Colombard sekä naapurista Bordeaux’sta tulevaa Sauvignon Blancia. Gros Manseng on alueen kruununjalokivi: rypäle, joka tuottaa aromaattista, runsasta ja luonteikasta viiniä. Colombard tuo sekoitukseen kepeyttä ja Sauvignon Blanc taas ryhtiä, raikkautta ja yrttisyyttä. Lopputuloksena on monimuotoisen hedelmäinen ja raikashappoinen viiniä, joka jäännössokerinsa ansiosta on erinomainen – ja erittäin huokea – vaihtoehto vaikkapa Alsacen alueen suosituille valkoviineille. Sitä sopii kokeilla hieman mausteisempienkin makujen kanssa, mutta näin kesän korvilla se on aivan huikea yleisvalkoviini noutopöydän antimille.

Zenith 2022

Zenith 2022

9.98€

0,75L

Puolikuiva, keskihapokas, persikkainen, kevyen mangoinen, kypsän sitruksinen, hennon kukkainen