Tilaa Viinivinkki
Artikkelit

Kuukauden vinkki: Best Friends Organic Monastrell

Eläimet ovat olleet yleinen teema viineissä jo pitkään ja erilaisia koiria on niin ikään näkynyt monien viinien etiketeissä. Suomalaiset ovat varsinaista koirakansaa ja me viinivinkkiläiset emme muodosta tähän poikkeusta. Kahdella meistä löytyy kotoa Espanjasta adoptoitu rescuekoira ja jossain vaiheessa alkoi kyteä idea rescuekoira-aiheisesta viinistä. Ajatus tuottajasta viinille syntyi välittömästi, sillä lähellä koiriemme alkuperästä kotiseutua Alicantea sijaitsee perheomisteinen Juan Gilin viinitalo, joka arvoiltaan sopi loistavasti yhteistyökumppaniksi projektiin.

Jumillan seudulla, missä Juan Gilin viinitalo sijaitsee, on hallitseva rypälelajike punainen Monastrell. Kuivassa ja kuumassa ilmastossa korkealla maanpinnasta sijaitseva viinialue sopii täydellisesti luonnonmukaiseen tuotantoon, joten viiniksi valikoitui nuorekkaan hedelmäinen ja herkullisen tummasävytteinen, luomu-sertifioitu Monastrell-punaviini. Lopputuloksena syntyi Best Friends Organic Monastrell, Alkon tilausvalikoimasta löytyvä punaviini, jonka etikettia koristavat omat Espanjasta kotoisin olevat koiramme Dalí ja Nappi.

Best Friends Organic Monastrell omaa luomusertifiointinsa lisäksi myös muita arvokkaita piirteitä. Se kantaa Juan Gilin viinitilalle myönnettyä kestävän kehityksen Wineries for Climate Protection -sertifikaattia. Tämä sertifikaatti pyrkii kehittämään viinintuotannon kestävyyttä kasvihuonekaasujen vähentämisen, järkevämmän vedenhallinnan, syntyvän jätteen vähentämisen, paremman energiatehokkuuden ja uusiutuvan energian käytön kautta. Viinin valmistuksessa ei käytetä eläinperäisiä aineita ja sillä on vakuutena vegaaneille soveltuvuudesta V-Label-sertifikaatti. Viini on pakattu kevyeen 390 grammaa painavaan lasipulloon eli sen hiilijalanjälki on yli 27% pienempi kuin tavanomaisella 540 gramman painoisella lasipullolla.

Keskitäyteläinen ja pehmeän suunmukainen Best Friends on helposti lähestyttävä viini sellaisenaan nautittavaksi. Se on myös hyvä valinta ruokapöytään, sillä se taipuu monipuolisesti esimerkiksi pizzalle, vaalealle lihalle, pastaruuille ja juustoille.