Tilaa Viinivinkki
Artikkelit

Parhaat juomat venetsialaisiin

Joka syksy, kun pimeys laskeutuu ja syyskuun viimeiset päivät koittavat, suomalaiset kokoontuvat yhteen juhlimaan venetsialaisten hengessä. Tämä veneily- ja mökkeilykauden päätösjuhla on ollut osa suomalaista elämää jo vuosikymmenien ajan ja se tuo iloa ja yhteenkuuluvuuden tunnetta niin nuorille kuin vanhoillekin.

Suomalainen venetsialaisten perinne juontaa juurensa antiikin Rooman Saturnalian juhlasta. Saturnalia oli juhla, jossa juhlittiin Saturnuksen jumaluutta ja vietettiin aikaa iloiten, syöden ja juhlien. Juhlaan kuului myös kynttilöiden ja soihtujen sytyttäminen pimeän talven karkottamiseksi. Ajan myötä tämä juhla sulautui muihin perinteisiin ja levisi ympäri Eurooppaa. Suomessa venetsialaiset ovat taianomainen juhla, kun tulien loimu heijastuu järven pinnasta ja kipinät leijailevat ilmassa. Samalla kun liekit tanssivat, ihmiset kokoontuvat yhteen nauttimaan ystävien seurasta, herkullisesta ruoasta ja hyvistä viineistä.

Villalta Valpolicella Ripasso 2019

Villalta Valpolicella Ripasso 2019 tulee Veneton ala-alueelta Valpolicellasta, joka tunnetaan laadukkaista viineistään. Viini on valmistettu perinteisellä Ripasso-menetelmällä, jossa nuori viini käy uudelleen Amarone-viinin valmistuksesta jääneen kuorimassan kanssa. Tämä prosessi antaa viinille rikkaan ja moniulotteisen, mutta silti pehmeän luonteen, joka hurmaa niin viiniharrastajat kuin uusien makuelämysten etsijät.

Viinin väri on syvän rubiininpunainen ja sen intensiivinen tuoksu tarjoaa kypsien punaisten marjojen ja kuivattujen hedelmien aromeja. Maku on keskitäyteläinen ja pehmeä ja siinä tuntuu tummia hedelmiä, kuten karpaloa ja kirsikkaa, sekä hienostunutta mausteisuutta.

Villalta Valpolicella Ripasso 2019 on erinomainen valinta niille, jotka arvostavat tyylikästä ja tasapainoista punaviiniä. Se sopii mainiosti nautittavaksi sellaisenaan tai seuraksi monenlaisille ruokalajeille, kuten pastalle, liharuoille ja juustoille.

Villalta Valpolicella Ripasso

Villalta Valpolicella Ripasso

15.48

0,75L

Villalta edustaa Valpolicellan alueen parhaita viininvalmistusperinteitä. Valmistettu parhaista viinitarhoista kasvatetuista rypäleistä, jotka sijaitsevat Soaven ja leudon Gardajärven mäkisellä alueella, ja se on omistettu viininjuojille, jotka etsivät korkeaa laatua ja perinteitä viinilasillisen ääressä.

Serra Lupini Roero Arneis 2022

Piemonten Roeron alueen aurinkoisilta viinitarhoilta käsin poimituista rypäleistä valmistettu ainutlaatuisen herkullinen viini hurmaa puhdaspiirteisellä tuoksullaan. Sen hedelmäinen aromimaailma on täynnä omenan, päärynän, persikan ja sitrushedelmien sävyjä, jotka sulautuvat saumattomasti mineraalisiin ja kukkaisiin vivahteisiin. Kuiva maku täydentää tuoksun moniulotteisuuden, tarjoten myös valkoherukkaisia ja yrttisiä sävyjä. Pirteä hapokkuus antaa ryhtiä ja johdattaa viinin huumaavan jälkivaikutelman, joka saa veden kielelle.

Serra Lupini Roero Arneis 2022 on monipuolinen viini, joka sopii yhtä hyvin rentoihin piknikhetkiin kuin hienoimmille ruokapöydille. Se on ihanteellinen aperitiivi ja myös erinomainen valinta paistettujen tai grillattujen kalojen ja äyriäisten kanssa sekä kanaruokien tai kermaisten risottojen seuralaiseksi.

Serra Lupini Roero Arneis 2022

Serra Lupini Roero Arneis 2022

15.98€

0,75L

Viinilehti ****

Kypsän hedelmäinen, varsin eloisa tuoksu. Viini tuo mieleen kypsän omenan, persikan ja päärynän. Siinä on lisäksi hennon mausteisia vivahteita. Kuiva, mutta hyvin hedelmäinen maku allekirjoittaa tuoksun aromit. Viinissä on lisäksi karviaista, kypsää valkoherukkaa ja maaperän mineraalisiakin vivahteita. Pirteä sitrusmainen hapokkuus ja sitä korostava, kieltä kutitteleva pirskahtelevuus antavat makuun ryhtiä ja kantavat kokonaisuutta veden kielelle nostattavaan, yrttiseenkin jälkivaikutelmaan.