Tilaa Viinivinkki
Artikkelit

Rapujuhlien viinisuositukset!

Rapukausi kestää aina heinäkuun lopulta lokakuun loppuun asti. Rapujuhlat ovat jokavuotinen perinne, johon kuuluu yhdessäolo, laulut, taitolajina tunnettu rapujen syöminen ja tietysti hyvät viinit rapujen kanssa. Hyvä rapuviini on oleellinen osa onnistuneita rapujuhlia ja rapuillallista, ja sen valikoimiseen kannattaakin kiinnittää erityistä huomiota. Ravuille kannattaa valita kuiva, hieman hedelmäinen ja melko hapokas valkoviini, josta löytyy mieluiten myös mineraalisuutta. Mertaan voi tarttua esimerkiksi trendikäs Riesling, raikkaan hapokas Albariño tai Grauburgunder. Mikä tahansa valkoviini ei siis ole osuva valinta rapujen seuraksi.

Tässä kolme varmaa valkoviinivalintaa ravuille.

 

 

Billebeino Riesling 2022

Billebeino Riesling tulee kuivien rieslingien kehdosta Rheinhessenistä, Saksasta. Alueelle tyypilliseen tapaan siitä löytyy ihanteellinen ryhdikkään hapokkuuden ja pienen jäännössokerin yhdistelmä. Luomu-sertifioitu, vegaaneille soveltuva viini pursuaa raikasta hedelmäisyyttä (omenaa, sitrushedelmiä) sekä mineraalisia sävyjä. Siitä on todella helppo pitää ja nauttia aivan sellaisenaan, mutta tämä ruokapöydän moniottelija pariutuu muitta mutkitta niin sushin, kypsennettyjen merenelävien, parsan ja salaattien kuin pehmeiden juustojenkin kanssa.

Billebeino Riesling 2022

Medusa Albariño 2021

Puhdaspiirteisen raikas, persikkaa, omenaa, sitruksia ja mineraalisuutta huokuva, eloisa tuoksu. Kuiva, nuorekas maku allekirjoittaa tarkasti tuoksun aromikkuuden. Viinissä on lisäksi valkoherukkaa, yrttisyyttä ja kukkaisiakin sävyjä. Raikas sitruksinen hapokkuus tuo makuun ryhtiä kantaen makua kevyesti suuta supistavaan mutta veden kielelle nostattavaan jälkivaikutelmaan. Sopii erinomaisesti aromikkaiden kala- ja äyriäisruokien kera.

Medusa Albariño 2021

Weinreich Grauburgunder 2022

Tämä Rheinessenin viinialueelta tuleva Grauburgunder-uutuus tarjoaa erinomaista laatua sopuhintaan. Erittäin laadukkaasta viinistä voi löytää kevyttä paahteisuutta unohtamatta viinin hedelmäisyyttä sekä hapokkuutta. Sopii erinomaisesti salaattien sekä merenelävien kanssa.

Weinreich Grauburgunder 2022