Tilaa Viinivinkki
Artikkelit

Tervetuloa alkoholittomat ja matala-alkoholilliset viinit ja mocktailit!

Tammikuu on loistava aika kokeilla alkoholittomia ja matala-alkoholillisia viinejä ja mocktaileja. Usein ajatellaan, että holittomat ja vähemmän alkoholia sisältävät viinit eivät maistu viinille ja totta onkin, että alkoholin makua näissä viineissä ei pystytä imitoimaan, mutta nykytekniikalla kaikki muu säilyy, joten makukokemus on todella viinillinen.

Australian Vintage Limited on pioneeri matala-alkoholillisten ja alkoholittomien viinien teossa, jonka lisäksi he panostavat vahvasti ekologiseen viinintekoon ja suuri osa heidän viinitiloistaan toimiikin pelkästään aurinkoenergialla ja tuulivoimalla. Prosessia, jolla he poistavat alkoholin viinistä, kutsutaan spinning cone-menetelmäksi, jossa viiniä pyöritetään tyhjiössä suuressa lingossa, joka erottelee viinin makuytimen sen muista osista. Makuydin laitetaan talteen, jonka jälkeen alkoholi höyrytetään pois matalassa lämpötilassa. Tällä tavalla pystytään säilyttämään viinin aromit. Lopuksi kaikki osat jälleen yhdistetään ja riippuen viinistä, lisätään hiilihappoa kuplivuuden ja/tai pirskahtelevuuden aikaansaamiseksi.

Tässä muutama loistava ehdotus kokeiltavaksi tammikuussa (ja kaikkina muinakin kuukausina):

 

McGuigan Black Label Moscato 2021

Alkon kestosuosikki jo vuodesta 2011. Tämä lempeä & makeahko-kategorian valkoviini on makeahko, mutta raikkaan pirskahteleva ja sisältää vain 7,5% alkoholia.

 

McGuigan Zero Chardonnay

(Saatavilla Alkoista ja hyvin varustelluista Citymarketeista pk-seudulla)

Todella tyylikäs alkoholiton, jonka maku on runsaan paahteinen ja puolikuiva. Sopii hyvin viilennettynä loistavasti sellaisenaan seurusteluun ja monipuoliseksi ruokaviiniksi, mutta taipuu myös mocktaileihin.

 

Tässä vielä pari loistavaa mocktailreseptiä!

Puolukkaunelma:

12cl McGuigan Zero Chardonay

5cl Verigreippi-mehua

5 Puolukkaa

2 Kurkkuviipaletta

Muteman Premium Lingonberry Tonicia

Laita lasiin reilusti jäitä, lisää mehu, puolukat, kurkkuviipaleet, viini ja Tonic.

Sekoita ja nauti!

 

Passion purkaus:

12cl McGuigan Zero Chardonnay

1/2 Limen mehu

1/2 Passionhedelmä

5 mintunlehteä

Muteman Ginger Beeriä

Laita lasiin reilusti jäitä, purista limen mehu ja kaavi passionhedelmä lasiin. Lisää viini, mintunlehdet ja täytä lasi Muteman Ginger Beerillä.

Sekoita ja nauti!