Tilaa Viinivinkki
Artikkelit

Vapun juomasuositukset

Vappu on kuin iso harppaus kohti kesää ja sen juhlakautta. Viinivinkin ammattilaiset ovat koonneet vapun parhaat juomasuositukset alle, jotka ovat täynnä iloa ja raikkautta ja kutsuvat kokoontumaan yhteen ja nostamaan maljan keväälle! Mikä parasta, nämä kolme kuplivaa ovat tyyliltään hyvin erilaisia, joten niistä takuuvarmasti löytää jokaiselle jotakin.

 

Alberto Nani Organic Prosecco Extra Dry

Alberto Nani on yksi Alkon suosituimmista proseccoista, eikä syyttä! Tämä pehmeä & kepeä kupliva on sekä luomu että vegaaniystävällinen ja on loistava esimerkki laadukkaasta proseccostaerinomaisella hinta-laatusuhteella. Alberto Nani löytyy Alkosta kolmessa eri koossa 0,75 L, 0,375 L ja 1,5 L:n magnumina, joka on näyttävä valinta juhliin.

Alberto Nani Organic Prosecco Extra Dry

Alberto Nani Organic Prosecco Extra Dry

13.99€

0,75L

Avoin, kypsää keltaista omenaa, paahteisuutta ja mausteisuutta aromeiltaan muistuttava, varsin leveä tuoksu. Tuoksun aromit toistava maku on lähes kuiva. Siinä on erotettavissa myös päärynää, lähes hillomaista sitruunaa ja persikkaa. Suuntumaltaan maku on hyvin pehmeä vaikka pikkuruiset kuplat ja niiden korostama hapokkuus antaakin kokonaisuuteen eloa. Viini jättää tasaisen päärynäisen ja omenaisen jälkivaikutelman.

Cuvée Celeste Crémant de Loire Blanc de Blancs Brut

Crémantit ovat olleet viime vuosina kovassa nosteessa ja niiden valikoima onkin ilahduttavasti kasvanut Alkossa. Crémantit valmistetaan pääsääntöisesti samalla menetelmällä kuin samppanja ja ne ovatkin hinta-laatusuhteeltaan erinomaisia. Crémantia valmistetaan kahdeksalla eri alueella Ranskassa ja Cuvée Celeste tulee Loiren laaksosta.

Cuvée Celeste Crémant de Loire on vaaleista rypäleistä samppanjamenetelmällä valmistettu ns. Blanc de Blancs -tyylinen kuohuviini Loiren jokilaaksosta. Viiniä kypsytetään vähintään 12 kuukautta hiivasakkojen kanssa. Makuprofiililtaan erittäin kuiva, hennon paahteinen, hapokas, punaomenainen ja valkoherukkainen.

Cuvée Celeste Crémant de Loire Blanc de Blancs Brut

Cuvée Celeste Crémant de Loire Blanc de Blancs Brut

13.99€

0,75L

Hedelmäinen, puhdaspiirteinen, omenaa, persikkaa ja sitruksisia vivahteita aromeiltaan muistuttava tuoksu. Kuiva maku toistaa tuoksun aromit. Viinissä on myös kainoa paahteisuutta ja mineraalisia sävyjä. Pehmeät kuplat korostavat hapokkuutta ja antavat suutuntumalle eloa sekä kantavat makua tasaiseeen, omenaiseen jälkivaikutelmaan.

Celebrandum Reserva Cava Sec

Espanjalainen Cava kuuluu suomalaisten suosikkeihin vuodesta toiseen. Celebrandum on täydellinen valinta juhliin puolikuivalla ja sitruksisella makuprofiilillaan ja upean juhlavalla nimellään ja etiketillään.

Celebrandum Reserva Cava Sec

Celebrandum Reserva Cava Sec

12.98€

0,75L

Kypsän hedelmäinen, mutta hillittyarominen tuoksu. Siinä on päärynää, omenaa ja hunajamelonia. Maku on puolikuiva ja toistaa tuoksun aromit. Suutuntumaltaan lähes kosiskelevasta mausta voi aistia myös makeaa sitruksisuutta ja persikkaa. Pehmeät kuplat tuovat kokonaisuuteen tasapainoa. Viini jättää tasaisen, suunmyötäisen jälkivaikutelman.

Vappupiknikille loistava ajatus on valita mukaan kaikki kolme, jolloin makuja ja eroja voi vertailla porukalla ja jokainen voi valita suosikkinsa näistä superlaadukkaista kuohuviineistä.

 

Hyvää vappua!