Tilaa Viinivinkki
Artikkelit

Huipputuottaja Piemontesta – Angelo Negro

Angelo Negro on Piemonten alueen perheomisteinen huipputuottaja, joka on toiminut alueella vuodesta 1670 lähtien. Viinit tulevat Langhen & Roeron alueelta ja ne tehdään ainoastaan paikallisista rypäleistä. Pitkät perinteet viininvalmistuksessa, hidas kypsytys ja käsityö takaavat uniikkeja viinejä, jotka kuvastavat aluettaan esimerkillisesti. Negron perheen kaikki jäsenet ovat mukana heidän viinibisneksessään ja heidän rakkautensa viineihin maistuu joka pullossa.

Lue myös uusimman Viinilehden haastattelu Emanuela Negrosta!

 

Ravintolasuositus:

Haikon Kartanon ravintolasta löytyy laseittain kesän ykkösvalinta Angelo Negron Onorata, joka on raikas Favorina (Vermentino) (lisätietoa www.haikko.fi ).

Myös Helsingin Hakaniemessä sijaitsevasta Meripaviljongista saa useita Angelo Negron valko- ja punaviinejä laseittain ja pullottain (lisätietoa https://www.ravintolameripaviljonki.fi/)

Angelo Negro on erityisesti Arneis-valkoviinirypäleen pioneereja, kokeile ainakin tätä Viinilehdeltä 4* saanutta huippuviiniä:

Serra Lupini Roero Arneis 2022

Serra Lupini Roero Arneis 2022

15.98€

0,75L

Viinilehti ****

Kypsän hedelmäinen, varsin eloisa tuoksu. Viini tuo mieleen kypsän omenan, persikan ja päärynän. Siinä on lisäksi hennon mausteisia vivahteita. Kuiva, mutta hyvin hedelmäinen maku allekirjoittaa tuoksun aromit. Viinissä on lisäksi karviaista, kypsää valkoherukkaa ja maaperän mineraalisiakin vivahteita. Pirteä sitrusmainen hapokkuus ja sitä korostava, kieltä kutitteleva pirskahtelevuus antavat makuun ryhtiä ja kantavat kokonaisuutta veden kielelle nostattavaan, yrttiseenkin jälkivaikutelmaan.

Muut Angelo Negron huippuviinit:

Angelo Negro Cescu Dolcetto d’Alba 2021

Angelo Negro Cescu Dolcetto d’Alba 2021

14.98€

0,75L

Kypsän marjainen, kirsikkaa, herukkaa, hentoa savuisuutta ja yrttejä muistuttava tuoksu. Keskitäyteläinen, nuorekkaan marjainen maku toistaa tuoksun aromit. Hieman havuisuutta, karpaloa ja puolukkaa muistuttava suutuntuma on reilun hapokkuuden ansiosta hyvin ryhdikäs. Kokonaisuus jättää hapankirsikkaisen jälkivaikutelman.

Angelo Negro Onorata Favorita 2022

Angelo Negro Onorata Favorita 2022

15.90€

0,75L

Puhdaspiirteisen hedelmäinen tuoksu muistuttaa omenoista, persikoista ja päärynöistä. Kuiva, mutta hedelmäinen maku allekirjoittaa tuoksun aromimaailman. Viinissä on lisäksi reilua sitruksisuutta, mineraalisuutta ja yrttisyyttä. Eloisa hapokkuus antaa makuun särmää ja kantaa makua pirteään, valkoherukkaa, karviaista ja greippiäkin muistuttavaan, reilusti veden kielelle nostattavaan jälkivaikutelmaan.